• strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/eletment/public_html/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/eletment/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 589.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/eletment/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 589.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/eletment/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 149.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/eletment/public_html/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/eletment/public_html/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.

Szív-tüdő újraélesztés (CPR) csak mellkasi kompresszióval

Az Amerikai Szív Szövetség (American Heart Association) nemrég bejelentést tett a szív-tüdő újraélesztés (CPR) csak mellkasi kompressziót alkalmazó módszerét illetően. Azt állítják, hogy ha a mentést végző személy nem végzett ilyen jellegű tanfolyamot vagy nem érzi magát biztosnak a szájon át lélegeztetésben, elegendő csupán a kompressziót alkalmazni. Némely újraéleszt tanács nem tett változtatást vagy bejelentést azt állítva, hogy nincs elegendő indok ezzel az információval kiegészíteni a laikusok számára szervezett tanfolyamok anyagát. Az elsősegélynyújtás filozófiája szerint szükséghelyzetben a segítségnyújtásra tett bármilyen kísérlet jobb, mint a semmilyen. Ha egy laikus bármely okból kényelmetlennek érzi a szájból szájba történ lélegeztetést, ám hajlandó a mellkasi kompresszióra, a bajba jutott még jól járhat. Ebből az okból kifolyólag a meglévő elsősegély-nyújtási anyagok már tartalmaznak információt a csak mellkasi kompresszióval végzett kardiopulmonáris újraélesztésről. Az elsősegélynyújtás követelményeinek teljesítéséhez továbbra is meg kell tanulni, hogyan kell mesterséges lélegeztetést és mellkasi kompressziót alkalmazni. Ezen túlmenően megvitatjuk a kardiopulmonáris újraélesztés csak mellkasi kompressziót alkalmazó módszerét, és hogy valaki miért választja azt. Tény az, hogy a kardiopulmonáris újraélesztés a mesterséges lélegeztetéssel együtt mindig jobb, ugyanakkor ha nincs akadálya vagy a laikus elsősegélynyújtó aggódik a mesterséges lélegeztetés miatt, a kardiopulmonáris újraélesztés csak mellkasi kompresszióval is jobb, mint az újraélesztést az orvosi segítség megérkezéséig halogatni.